Web pro všechny příznivce házené

Házenkářky podlehly v přípravě Rakousku i podruhé

28.09.2009 13:16

 

 
Ani ve druhém přípravném zápase s Rakouskem české házenkářky neuspěly. Po čtvrteční porážce 22:27 podlehly v Zubří tradičním soupeřkám 25:29 (12:13).
 
Michaela Budayová 

Michaela Budayová

V odvetě předvedly české házenkářky daleko lepší výkon, ale přesto soupeři podlehly o čtyři branky. Utkání bylo vyrovnané do osmé minuty první půle, poté Rakušanky změnily obranu na systém 1:5.

S ním se české hráčky jen s obtížemi vyrovnávaly a soupeř díky ní získal hodně míčů i pětibrankový náskok. Ke konci poločasu pak Češky nebojácně procházely obranou Rakouska a dokázaly tak získat dvě vyloučení. V přesilové hře se podařilo náskok soupeře snížit na rozdíl jediné branky.

Druhý poločas byl vyrovnaný až do dvacáté minuty. Českému týmu se podařilo srovnat náskok soupeře a dokonce se dvakrát dostal do vedení. Ke konci zápasu ale české házenkářky vyprodukovaly čtyři technické chyby po sobě a ty nakonec umožnily soupeři odskočit na konečných 25:29.

Národní tým zůstává v Zubří do sobotního poledne. Další sraz celku je naplánován na 10. října, kdy se hráčky sejdou ke krátké přípravě před dvěma kvalifikačními zápasy o postup na ME 2010.

"Dnes jsme se na soupeře lépe připravili na základě analýzy včerejšího utkání a dokud hráčky plnily taktické pokyny, drželi jsme s Rakouskem krok. Z utkání mám podstatně lepší pocit než tomu bylo včera, zahráli jsme lépe a dařily se nám i rychlé protiútoky, které jsem ve včerejším utkání postrádal," okomentoval duel kouč českých házenkářek Jiří Tkadlec.
 



Česko - Rakousko 25:29 (12:13)

Sestava a branky Česka: Doláková, Satrapová - Spíchalová 1, Krouská 1, Luzumová 1, Martinková 4, Salčáková 1, Růčková 2, Černá 2, Vítková, Hrbková 4, Budayová 6, Crhová 1, Tomečková 2.
Nejvíce branek Rakouska: Dopplerová 7, Subkeová 6, Magelinskasová 5. Rozhodčí: A. Kondělka, D. Kondělka. Sedmimetrové hody: 4/3 - 4/2. Vyloučení: 4:5. ČK: Vítková. Diváci: 300.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.