Web pro všechny příznivce házené

Házenkáře Dukly čeká šlágr. Uspějí v Zubří?

28.09.2009 13:17
 
Velký test, jeden z nejtěžších v české extralize. Házenkáři Dukly se těší na šlágr: poté, co se minule utkali s mistrovskou Karvinou, míří na půdu dalšího velkého rivala ze Zubří. Tři lepší celky v Česku nenajdete. "Do utkání jdeme s pokorou," říká trenér Pavel Pauza o duelu, který se ve vyhecovaném prostředí v Zubří hraje v pondělí od 18 hodin.

 
Dukla - Zubří

Důvod je zřejmý: po výborném začátku sezony totiž Dukla naposledy doma s Karvinou prohrála vysoko 17:26. "Jestli nás to posadilo na zem? To ne, protože my s nosem nahoru nechodíme," brání se Pauza.

Přesto to byl tvrdý náraz. Dukla, která tradičně touží po nejvyšších příčkách a také se o ně pere, totiž předtím v lize jen vítězila a navrch přešla v Poháru EHF přes norský Haslum. Jenže pak karvinští šampioni Duklu na její půdě jasně přehráli.

"Start sezony byl výborný, ale stál nás hodně sil. Navíc Karviná u nás sehrála velmi dobrý zápas a k tomu se nám zranil Král," připomíná Pauza výpadek tvůrce hry. Ale pozor, jedna ztráta pro ambice klubu nic neznamená.

"Jsme realisti. Ohledně diváckého zázemí nebo obliby u rozhodčích startujeme z horší pozice než Karviná a Zubří," připouští Pauza. "Ale radujeme se, že jsme jim i tak schopní konkurovat."

Aby přišla radost třeba už proti Zubří, potřebuje Dukla najít hlavně náhradu za zraněného Krále. Situaci komplikuje to, že možná jednička na tomto postu a reprezentant Lehocký stále zápolí s dlouhodobými zdravotními komplikacemi.

"Rozhodnutí uděláme do konce týdne. Nebudu Zubří radit, jak se má připravit," říká Pauza. "Na tréninku pracujeme na tom, abychom našli někoho, kdo bude naší hře dávat nápady."
 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.